Forgot Password

Blog Double Grid

Zdrowy powrót do przeszłościDodatki i surowce

Zdrowy powrót do przeszłości

Ziarna orkiszu są bogate w białko, a także mają lepiej przyswajalny gluten niż pszenica. To argument istotny dla wielu konsumentów,…

Za nami POLAGRA 2020Aktualności

Za nami POLAGRA 2020

Tegoroczna edycja, choć przygotowywana w trudnych warunkach, była pełna smakui interesujących spotkań. Nie zabrakło także ciekawych szkoleń i warsztatów. Targi…

Myjnie parowe w przemyśleTechnologie

Myjnie parowe w przemyśle

Zakład przemysłowy nie może się obyć bez czyszczenia swoich przestrzeni. Im szersza skala tego przedsięwzięcia, tym większe wyzwania logistyczne, wydatki…

Pieczenie na okrągłoTechnologie

Pieczenie na okrągło

Na łamach Bake & Sweet ponownie przypominamy najpopularniejsze piece obrotowe, z których korzystają zarówno polscy rzemieślnicy, jak i większe zakłady…

Sprawdzony sposób na świeżośćNowości produktowe

Sprawdzony sposób na świeżość

Kolejny miks do wyrobu smacznych chlebów ziemniaczanych pojawił się niedawno na polskim rynku. A to za sprawą firmy UNIFERM, która…

Ostrożnie z przyprawamiDodatki i surowce

Ostrożnie z przyprawami

W gotowych mieszankach pierników i ciast korzennych znajdują się już odpowiednio dobrane składniki smakowo-aromatyczne, ale nic nie stoi na przeszkodzie,…

Czym ustabilizować masę twarogową?Dodatki i surowce

Czym ustabilizować masę twarogową?

Po polepszacze do serników powszechnie sięgają już nawet drobni rzemieślnicy. Co prawda, nie brakuje cukierników, którzy deklarują, że nie stosują…

Czym myć, aby umyć dokładnieTechnologie

Czym myć, aby umyć dokładnie

Profesjonalne zmywarki do koszy piekarskich coraz częściej stanowią standardowe wyposażenie nie tylko przemysłowych i półprzemysłowych przedsiębiorstw, ale także niewielkich rzemieślniczych…

Subtelny zapach i smakNowości produktowe

Subtelny zapach i smak

Nowością na cukierniczym rynku jest 100% mieszanka Babka o Smaku Twarogu, która niedawno pojawiła się w ofercie firmy Lesaffre. Miks…

Żelatyna nie dla każdegoDodatki i surowce

Żelatyna nie dla każdego

Na rynku zaopatrzenia sektora cukierniczego pojawia się w ostatnim czasie coraz więcej roślinnych substancji żelujących, których z powodzeniem można używać…