Forgot Password

Blog Grid Triple

Blog Triple Grid

Mokry kęs między pasami

Mokry kęs między pasamiTechnologie

Zaokrąglarki stożkowe stanowią podstawowe wyposażenie wszystkich zakładów piekarskich – od małych do półprzemysłowych. To z pewnością najpopularniejsze konstrukcje dedykowane do…

Dobre lody to najlepsza reklama

Dobre lody to najlepsza reklamaWywiady

Lodziarze zbyt dużo myślą o kosztach surowców, których używają do produkcji swoich wyrobów, a za mało o sprzedawaniu lodów –…

Dobre oświetlenie to ponad 60 % sukcesu

Dobre oświetlenie to ponad 60 % sukcesuWywiady

O specjalistycznym, a jednocześnie wyjątkowym oświetleniu dla branży cukierniczej branży, które nie powinno być pozbawione znamion dobrego wzornictwa rozmawiamy z…

Klasycznie czy nowocześnie ?

Klasycznie czy nowocześnie ?Marketing

Właściciele sklepów z pieczywem i wyrobami cukierniczymi coraz częściej inwestują w starannie przemyślaną aranżację lokali. Okazuje się to opłacalne, gdyż…

Słodki jubileusz

Słodki jubileuszWywiady

Cukiernia Wojciecha Kozłowskiego obchodzi w tym roku 20-lecie działalności. Jubileusz ten został przypieczętowany oddaniem do użytku rozbudowanego zakładu, który obecnie…

Przyjechali z Anglii i wygrali wszystko

Przyjechali z Anglii i wygrali wszystkoWywiady

II Otwarte Mistrzostwa Polski w Formowaniu Drożdżówki Jedną Ręką za nami. Najlepszym zawodnikiem okazał się piekarz Krzysztof Kaczmarczyk z firmy…

Ciasta i ciastka bez zbędnych dodatków

Ciasta i ciastka bez zbędnych dodatkówPomysł na biznes

W lutym i marcu na łamach Bake & Sweet zaprezentowaliśmy mieszanki piekarskie przeznaczone do produkcji chlebów i bułek z czystą…

Cupcakes – słodycz popkultury

Cupcakes – słodycz popkulturyMarketing

Równie ważny jak smak jest ich wygląd. Kuszą więc kolorami i finezyjnymi dodatkami. Są ozdobą cukierniczych witryn, w których pełnią…

Już czas… na zarządzanie czasem pracy

Już czas… na zarządzanie czasem pracyMarketing

Podstawowym, wręcz największym kosztem w rzemieślniczych piekarniach, cukierniach czy piekarnio-cukierniach z siecią sklepów własnych są koszty pracy, a te wciąż…

Czy światowe trendy przyjmą się w Polsce ?

Czy światowe trendy przyjmą się w Polsce ?Pomysł na biznes

Dziś torty na specjalne okazje mogą być wyjątkowe, przybierać najróżniejsze kształty i wzory. Ich powierzchnie mogą do złudzenia przypominać zwiewną,…

Jak zarobić na tradycji?

Jak zarobić na tradycji?Marketing

Wprowadzenie do oferty cukierni produktów regionalnych może w znaczący sposób wpłynąć na podniesie zysków. Warunek jest jeden: należy je odpowiednio…

Na bakier z uczciwością?

Na bakier z uczciwością?Prawo i finanse

Ustawa o prawie autorskim i prawach pokrewnych z 4 lutego 1994 roku wyraźnie określa, co stanowi przedmiot prawa autorskiego. I…