Forgot Password

Blog Grid Triple

Blog Triple Grid

Jesteśmy fascynatami

Jesteśmy fascynatamiWywiady

W tym roku firma Barbara Luijckx obchodzi swoje 25-lecie. O tym jakie były początki jej działalności, co obecnie ma do…

Tradycja w nowoczesnej formie

Tradycja w nowoczesnej formieWywiady

O ciastach serwowanych na Boże Narodzenie, najciekawszych trendach w cukiernictwie, gustach konsumentów oraz produktach polecanych na święta rozmawiamy z Markiem…

Margarynom też można wyczyścić etykiety

Margarynom też można wyczyścić etykietyWywiady

O nowościach w segmencie margaryn dla piekarzy i cukierników rozmawiamy z Rafałem Woźnicą, wiceprezesem zarządu gliwickiej spółki Unifet. Margarynom też…

Przy tej produkcji nie ma strat

Przy tej produkcji nie ma stratTechnologie

Spora grupa rzemieślników z dumą podkreśla, że w ich zakładzie wszystko jest na świeżo przygotowywane i sprzedawane. To prawda, każdy…

Z gwarancją kruchości

Z gwarancją kruchościDodatki i surowce

Mąka, cukier, margaryna, żółtka jajek i proszek do pieczenia. Czy jest coś prostszego nic samodzielne przygotowanie ciasta kruchego pod jabłeczniki,…

Perłowe, błyszczące

Perłowe, błyszcząceDodatki i surowce

Od kilku lat wśród surowców, z których na co dzień korzystają cukiernicy, a zwłaszcza dekoratorzy, ważne miejsce zajmują barwniki nadające…

Rolowanie na życzenie

Rolowanie na życzeniePomysł na biznes

Nie ustają poszukiwania nowych pomysłów na sprzedaż lodów. Tradycyjne koncepty, czyli lody z kuwety oraz z automatów mają od niedawna…

Jakość, jakość i jeszcze raz jakość

Jakość, jakość i jeszcze raz jakośćWywiady

Zazwyczaj to właściciele piekarni rozszerzają swoją działalność o produkcję mniejszej lub większej gamy wyrobów cukierniczych. Na odwrót bywa raczej rzadko,…

Inspiracji szukamy wszędzie

Inspiracji szukamy wszędzieWywiady

Rozmowa z Mariuszem Zychem, Krystianem Bolinem i Wojciechem Gaszem – technologami firmy Vortumnus. Wywiad ze stycznia 2018 roku Bake &…

Puścić wodze fantazji

Puścić wodze fantazjiWywiady

Próbując robić lody o własnych smakach można liczyć na pozytywne opinie Klientów, gdyż lubią oni być zaskakiwani czymś nowym i…

Nie mylić z pączkiem

Nie mylić z pączkiemPomysł na biznes

Donuty są obok muffinek, brownie i ciastek cupcakes produktami charakterystycznymi dla amerykańskiego cukiernictwa. Ciastka z dziurką, które można kupić również…

Firmowy muffin zamiast długopisu

Firmowy muffin zamiast długopisuMarketing

Targi, spotkania z ważnymi partnerami biznesowymi, wydarzenia wewnątrz firmy. Podczas takich okazji przedsiębiorstwa bardzo chętnie korzystają z gadżetów reklamowych. Jednak…