Forgot Password

Od krojenia do klipsowaniaTechnologie

Od krojenia do klipsowania

Zaletami automatycznych i półautomatycznych linii krojąco-pakujących do pieczywa są m.in. ich duża wydajność oraz fakt, iż…

Globalne trendy według MintelaAktualności

Globalne trendy według Mintela

Czysta etykieta, produkty organiczne, nowe składniki i nawiązanie do tradycji. Oto cztery światowe trendy na rynku…

Temperowanie po włoskuTechnologie

Temperowanie po włosku

Podczas temperowania czekolady istotne znaczenie mają trzy czynniki: czas, temperatura i ruch. Zapewnić je mają specjalistyczne…

Oryginalne bochenkiDodatki i surowce

Oryginalne bochenki

Współczesny rynek konsumencki oczekuje produktów prozdrowotnych, funkcjonalnych i oczywiście smacznych. W cenie są też wyroby niepowtarzalne,…

Czym podzielić mokre ciastoTechnologie

Czym podzielić mokre ciasto

Specyfika wyrobów piekarskich o dużej zawartości wody wymaga stosowania odpowiednich dzielarek, które poradzą sobie z ciastem…

Nowe chleby, nowe bułkiDodatki i surowce

Nowe chleby, nowe bułki

Tradycyjnie w grudniu przypominamy czytelnikom naszego magazynu, co nowego w mijającym roku pojawiło się na rynku…

Co nowego na słodko?Dodatki i surowce

Co nowego na słodko?

Sporo nowych produktów pojawiło się w branży cukierniczej w mijającym roku. Chociaż nie wszystkie z nich…

Niemieckie kontra polskieTechnologie

Niemieckie kontra polskie

Czy piece cyklotermiczne ustępują miejsca termoolejowym? Wielu piekarzy twierdzi, że to właśnie do pieców ogrzewanych gorącym…

Niezastąpione na co dzieńUrządzenia

Niezastąpione na co dzień

Nowoczesne urządzenia do miesienia coraz częściej wyposażane są w skomputeryzowane pulpity sterownicze, które niekiedy niemal w…

Chleb prosto z liniiTechnologie

Chleb prosto z linii

Nie tylko przyspieszenie wydajności produkcji i gwarancja jej powtarzalności sprawiają, że coraz więcej piekarni korzysta z…