Blog Double Grid
Wysoka zawartość błonnika i kwasów tłuszczowych omega-3 to główne korzyści odżywcze nowych wyrobów, które wprowadza na rynek firma Semix. Konsumenci…
Czy wiesz, że w trakcie studzenia z wykorzystaniem próżni pieczywo zachowuje dużo wody. Utrata wilgotności jest na poziomie zaledwie kilku…
Targi EuroGastro i WorldHotel słyną z kompleksowej oferty dla restauracji, kawiarni, cukierni, piekarni i hoteli, a także z licznych konkursów…
Polacy w Tłusty Czwartek zjadają blisko 100 milionów pączków. W ostatnich latach przybywa świadomych konsumentów, dla których nie ma znaczenia…
Muffiny o wytrawnychsmakach wciąż są rzadkością w ofertach polskich piekarni. Aprzecież babeczki z dodatkiem np. szpinaku, pieczarek czy sera mogąbyć…
Jessica Préalpato z Francji została wyróżniona prestiżowym tytułem The World Best Pastry Chef. Po raz pierwszy w historii za najlepszego…
Wszechobecna zieleń i otwarta przestrzeń, w której strefy pracy, relaksu czy części wspólne płynnie się ze sobą łączą. Ale to nie…
Do cukierni, kawiarni czy restauracji, gdzie sprzedaje się niewielkie ilości lodów włoskich oraz słodkich deserów na bazie lub z dodatkiem…
Główną zaletą pieców elektrycznych jest ich uniwersalność. Używa się ich nie tylko w zakładach cukierniczych i w piekarniach, ale –…