Forgot Password

Page With Zero Spacing

Włoska bułka na liniach produkcyjnychTechnologie

Włoska bułka na liniach produkcyjnych

Wyrób pieczywa drobnego z ciast luźnych o wysokim TA, a tym samym także o wysokiej wydajności, jest możliwy m.in. dzięki…

Daje siłę na cały dzieńNowości produktowe

Daje siłę na cały dzień

Pod takim hasłem firma Eco Trade promuje swoją nową mieszankę, która – jak zapewnia producent – dzięki wyjątkowym składnikom doskonale…

Najlepsze lody w stolicyAktualności

Najlepsze lody w stolicy

Zwycięzcą tegorocznej polskiej edycji Gelato Festival zorganizowanej w Warszawie zostały wegańskie lody Chlebowiec z ryżem jaśminowym i jagodą kamczacką stworzone…

Chłodzą i przechowująTechnologie

Chłodzą i przechowują

Szokowe zamrażanie produktów jest w branży piekarsko-cukierniczej coraz popularniejszym sposobem na przedłużenie trwałości pieczywa i ciast. Decydując się na takie…

Subtelny zapach i smakNowości produktowe

Subtelny zapach i smak

Nowością na cukierniczym rynku jest 100% mieszanka Babka o Smaku Twarogu, która niedawno pojawiła się w ofercie firmy Lesaffre. Miks…

W czym upiec babkę i muffiny?Technologie

W czym upiec babkę i muffiny?

Jaki materiał na formy do pieczenia najlepiej sprawdza się przy produkcji ciasta biszkoptowo-tłuszczowego? Czy lepsza jest stal pokryta teflonem czy…

Wypieki z amarantusemDodatki i surowce

Wypieki z amarantusem

Amarantus, nazywany także szarłatem, uprawiany był już ponad 3000 lat temu. Przez lata zapomniany, teraz przeżywa swój renesans. Świadczą o…

Dobre oświetlenie to ponad 60 % sukcesuWywiady

Dobre oświetlenie to ponad 60 % sukcesu

O specjalistycznym, a jednocześnie wyjątkowym oświetleniu dla branży cukierniczej branży, które nie powinno być pozbawione znamion dobrego wzornictwa rozmawiamy z…

Zamów prenumeratę Bake & Sweet w wersji drukowanej lub mobilnejAktualności

Zamów prenumeratę Bake & Sweet w wersji drukowanej lub mobilnej

Napisz do nas, w jakiej formie chciałbyć otrzymywać pismo, a powiemy Ci ile zapłaciłbyś za roczną prenumeratę magazynu Bake &…

Własna cukiernia w czasie Covid. Jak ją otworzyć i bezpiecznie prowadzić?Aktualności

Własna cukiernia w czasie Covid. Jak ją otworzyć i bezpiecznie prowadzić?

W czasie trwającej pandemii koronawirusa prowadzenie własnej cukierni może być nie lada wyzwaniem, szczególnie dla osób, które do tej pory…