Forgot Password

Blog List Type2

Blog List Type2

Które produkty piekarnicze są zdrowe?Aktualności

Które produkty piekarnicze są zdrowe?

Niemieccy konsumenci mają w ostatnich latach coraz większy problem z odpowiedzią na to pytanie. Z badań sondażowych firmy Mintel wynika, że 40 % naszych zachodnich sąsiadów nie ma pewności, jakie…

Bezy lubią być kapryśneDodatki i surowce

Bezy lubią być kapryśne

Wydawać się może, że tak prosty w przygotowaniu wyrób cukierniczy, jakim są bezy nie wymaga żadnych ulepszeń i modyfikacji. Czy rzeczywiście wystarczy odpowiednio ubite białko jaj, cukier puder i odrobina…

Jesienią w StuttgarcieAktualności

Jesienią w Stuttgarcie

Tegoroczne targi Südback będą miały nową strukturę hali i dodatkowe 10 tysięcy metrów kwadratowych powierzchni wystawienniczej. Organizatorzy imprezy w Stuttgarcie, która potrwa od 20 do 24 września tego roku, zamierzają…

Bita śmietana, ale bez mlekaDodatki i surowce

Bita śmietana, ale bez mleka

Czy przygotowując ciastka, torty lub desery z kremami na bazie bitej śmietany można całkowicie wykluczyć produkty mleczne? Odpowiedź brzmi: tak. Wystarczy sięgnąć po tzw. śmietany roślinne – w pełni wegańskie…

Warto przeczytać w styczniowym numerze…Aktualności

Warto przeczytać w styczniowym numerze…

Ukazał się styczniowy numer miesięcznia „Bake & Sweet”, w którym przeczytacie m.in.: Ostatni dzień lutegoW kalendarzu cukierników jest kilka szczególnych dni w roku, gdy gwałtownie rośnie popyt na określone wyroby,…

Wypieki ze skwalenemDodatki i surowce

Wypieki ze skwalenem

Amarantus, nazywany także szarłatem, uprawiany był już ponad 3000 lat temu. Przez lata zapomniany, teraz przeżywa swój renesans. Świadczą o tym choćby różne mieszanki piekarsko-cukiernicze, które od kilku lat sukcesywnie…

Przekąski o wytrawnych smakachDodatki i surowce

Przekąski o wytrawnych smakach

Muffiny o wytrawnychsmakach wciąż są rzadkością w ofertach polskich piekarni. Aprzecież babeczki z dodatkiem np. szpinaku, pieczarek czy sera mogąbyć atrakcyjną słoną przekąską lub wręcz pieczywemśniadaniowym, które z powodzeniem zastąpi…

Zielone pestki – cenny dar naturyDodatki i surowce

Zielone pestki – cenny dar natury

Oferując klientom pieczywo dyniowe nie można się ograniczać jedynie do posypywania zwykłych bułek lub chlebów nasionami dyni. Oprócz atrakcyjnie udekorowanej skórki ważne jest też wnętrze wypieków, a te na różne…

Inaczej niż przed wiekamiDodatki i surowce

Inaczej niż przed wiekami

Tradycyjna receptura na crème brûlée wymaga nie tylko starannego przygotowania masy kremowej, ale także jej wypiekania. W piecu deser musi być zazwyczaj 40 min, co po dodaniu do czasu potrzebnego…

SMAKKi GASTROTARGI – wydarzenie, na które czeka branża HoReCaAktualności

SMAKKi GASTROTARGI – wydarzenie, na które czeka branża HoReCa

Już wkrótce na targowej mapie HoReCa pojawią się SMAKKi GASTROTARGI, które zakresem tematycznym znacznie wykroczą poza dotychczasowe branżowe spotkania. Nowe wydarzenie powstaje na bazie wieloletniej wiedzy i doświadczenia jedynego w…