Default Template
Już wkrótce na targowej mapie HoReCa pojawią się SMAKKi GASTROTARGI, które zakresem tematycznym znacznie wykroczą poza dotychczasowe branżowe spotkania. Nowe wydarzenie powstaje na bazie wieloletniej wiedzy i doświadczenia jedynego w…
Rozsądne zagospodarowanie śmieci stanowi duży problem w zakładach piekarsko-cukierniczych. I tych przemysłowych, i tych mniejszych. Wiąże się on nie tylko z koniecznością składowania odpadów, ale także ich wywozu i utylizacji,…
Patrząc na gofrownice i elektryczne urządzenia do wypieku drobnych tartaletek nie trudno o podobne skojarzenia. I nic w tym dziwnego, gdyż oba rodzaje urządzeń działają na takiej samej zasadzie. Drobne…
Sweettargi nie odbędą się w planowanym terminie czyli od 21 do 23 marca. Tegoroczne Targi Cukiernicze, Piekarnicze i Lodziarskie w Katowicach zostały przełożone na inny termin, ale jeszcze nie wiadomo…
Kolejny miks do wyrobu smacznych chlebów ziemniaczanych pojawił się niedawno na polskim rynku. A to za sprawą firmy UNIFERM, która w ostatnich latach szczególnie koncentruje się na produkcji mieszanek, które…
W terminie 22 – 25 października 2022 odbyła się długo wyczekiwana przez branżę piekarsko-cukierniczą 29. edycja Specjalistycznych Targów Rzemiosła Piekarsko-Cukierniczego Südback w Stuttgarcie. Po trzech latach przerwy spowodowanej pandemią impreza…
Kolejny rok z rzędu tytuł Mistrza Polski w Formowaniu Drożdżówki Jedną Ręką trafił do Krzysztofa Kaczmarczyka, który na co dzień mieszka i pracuje w Anglii. Jego zwycięstwo nie było jednak…
W listopadowo-grudniowym wydaniu naszego magazynu kilka stron poświęcamy wybranym targom branżowym, które są atrakcyjne dla właścicieli małych i dużych zakładów piekarsko-cukierniczych, a także dla osób zajmujących się rzemieślniczą produkcją lodów.…
Czy termometr powinien być traktowany przez piekarza i cukiernika jako niezbędne narzędzie pracy? Gdy nie ma problemów, to przyrząd ten wydaje się być niepotrzebny. Przydatny jest jednak wówczas, gdy coś…