Forgot Password

Blog List Type2

Blog List Type2

Wypieki ze skwalenemDodatki i surowce

Wypieki ze skwalenem

Amarantus, nazywany także szarłatem, uprawiany był już ponad 3000 lat temu. Przez lata zapomniany, teraz przeżywa swój renesans. Świadczą o tym choćby różne mieszanki piekarsko-cukiernicze, które od kilku lat sukcesywnie…

Nowe chleby, nowe bułkiDodatki i surowce

Nowe chleby, nowe bułki

Tradycyjnie w grudniu przypominamy czytelnikom naszego magazynu, co nowego w mijającym roku pojawiło się na rynku piekarskim w segmencie mieszanek i dodatków wypiekowych. Interesującymi nowościami, które w mijającym roku zaprezentowała…

Brytyjski vege hitAktualności

Brytyjski vege hit

Sieć piekarni Greggs od stycznia oferuje bułki z wegańską kiełbaską. Od chwili wprowadzenia ich do asortymentu stały się one sprzedażowym hitem w Wielkiej Brytanii. Wegańskie kiełbaski w bułce można kupić…

Uldo nie przestaje zaskakiwaćDodatki i surowce

Uldo nie przestaje zaskakiwać

W nowej ofercie firmy Uldo znalazły się m.in. cztery interesujące mieszanki do wyroby pieczywa z czystą etykietą. Wszystkie z nich cechuje niska zawartość tłuszczów nasyconych i cukrów. Uldo Orkisz Graham…

Borówki dobre na wszystkoWydarzenia

Borówki dobre na wszystko

Tomasz Szypuła i jego Lodziarnia pod Orzechem po raz kolejny bezapelacyjnie wygrali w ogólnopolskim konkursie na najlepsze lody borówkowe. O tytuł najlepszych lodów z polskiej borówki mogli walczyć wszyscy rzemieślnicy…

Ciasteczka w amerykańskim styluDodatki i surowce

Ciasteczka w amerykańskim stylu

Popularności klasycznych cookies należy się dopatrywać w modzie na wszystko, co pochodzi zza oceanu. To stamtąd przybyły do Europy m.in. muffiny, donuty i bogato dekorowane ciasteczka cupcakes. Amerykańskie korzenie mają…

Świeża bułka wypieczona w sklepieTechnologie

Świeża bułka wypieczona w sklepie

Technologia tzw. pieczenia przez chłód niekoniecznie wymaga korzystania z pieców sklepowych. To co zostało zamrożone może przecież zostać w dowolnej chwili wypieczone w zakładzie produkcyjnym i jako gotowy produkt dowiezione…

Świat prozdrowotnych kiszonek od Piskorka. Czas na wzmocnienie, na probiotykiAktualności

Świat prozdrowotnych kiszonek od Piskorka. Czas na wzmocnienie, na probiotyki

Całkiem niedawni Amerykanie mieli możność poznania smaku soku z ukiszonej kapusty. Podczas Natural Products Expo East w Filadelfii tym naturalnym probiotykiem częstowała ekipa z firmy „Piskorek Dystrybucja”, która wraz z…

Przyszłość chleba tkwi w tradycji – wystartował  konkurs Master BakerAktualności

Przyszłość chleba tkwi w tradycji – wystartował  konkurs Master Baker

Chleb, to pokarm,  który towarzyszy nam podczas większości posiłków. Pieczywo kupujemy w sklepikach, w dużych i małych sieciowych placówkach, w piekarniach. Spodziewamy się, że będzie to smak tradycyjnego polskiego chleba.…

Amerykańskie lody z polskich automatówTechnologie

Amerykańskie lody z polskich automatów

Wyposażenie punktów sprzedaży lodów w nowoczesne automaty może być problematyczne. Nie z braku urządzeń, ale z nadmiaru. Jest ich tak dużo, że kupującym maszynę lodziarską nie jest łatwo dokonać wyboru.…