Blog List Type2
W najnowszym, lutowym wydaniu miesięcznika Bake& Sweet przeczytacie m.in.: Lody w kilkadziesiąt sekund Produkcja lodów tajskich jest banalnie prosta. Odpowiednio przygotowaną mieszankę lodową wylewa się na specjalny stół, którego stalowy…
Owijki do wafli nie są niczym szczególnym w lodziarstwie europejskim. W krajach zachodnich używa się ich niemal powszechnie, ale w Polsce wciąż nie mogą się przyjąć. Czy tylko dlatego, że…
Na rynku zaopatrzenia branży cukierniczej niewiele jest mieszanek i komponentów do ciast, tortów oraz deserów o kawowym smaku. A przecież po „małą czarną” każdego dnia sięgają miliony Polaków, którzy podkreślają,…
Używanie brudnych blach piekarskich nie tylko niesie ze sobą duże prawdopodobieństwo zanieczyszczenia wypiekanych produktów, ale także zwiększa zużycie energii przez piec. Nagar i przypalenizna istotnie zmniejszają bowiem przewodnictwo cieplne blach,…
W listopadowo-grudniowym wydaniu naszego magazynu kilka stron poświęcamy wybranym targom branżowym, które są atrakcyjne dla właścicieli małych i dużych zakładów piekarsko-cukierniczych, a także dla osób zajmujących się rzemieślniczą produkcją lodów.…
Dlaczego Polacy chętniej kupują gofry wiosną i latem, a nie jesienią lub zimą? Przecież nie jest to produkt sezonowy, a raczej całoroczny. W upalne dni może być oferowany z zimną,…
Tradycją Święta Chleba i Piernika w Jaworze jest próba bicia rekordu na najdłuższe ciasto piernikowe. Dodajmy, że co roku jest ona udana. Po reaktywacji jaworskiej imprezy, w 2015 roku piernik…
Mimo iż w większych sklepach spożywczych na stoiskach z pieczywem co rusz pojawiają się nowe samoobsługowe krajalnice do chleba, to jednak spora część klientów woli sięgnąć po już pokrojone i…
Targi, spotkania z ważnymi partnerami biznesowymi, wydarzenia wewnątrz firmy. Podczas takich okazji przedsiębiorstwa bardzo chętnie korzystają z gadżetów reklamowych. Jednak coraz częściej zamiast długopisów, notatników czy pendrive’ów w tym celu…